Berminat menjadi ahli PERISI ? Bagaimana caranya?


  • Keahlian adalah terbuka kepada semua warganegara Malaysia yang pernah bertugas dan pesara daripada unit Perisikan termasuk Kor Risik ATM, Cawangan Penyiasatan Khas Polis Tentera, Cawangan Khas Angkatan Tentera disemua Unit Tentera Darat, Tentera Laut dan Tentera Uadara.
  • Terbuka kepada orang-orang perseorangan yang pernah bertugas secara langsung dengan tugas-tugas risikan termasuk dari mana-mana Jabatan atau Kementerian-kementerian Kerajaan Malaysia.
  • Keahlian terbuka pada semua warga negara Malaysia tertakluk dengan perenggan 5- keahlian di para 5.1 dan 5.2, walau bagaimana pun atas budi bicara Jawatankuasa penilaian boleh menerima atau menolaknya seseorang yang hendak menjadi ahli dengan tanpa perlu mengikut perenggan 5 di para 5.1 dan 5.2.
  • Keahlian terbuka kepada Warga negara yang tinggal atau bermastautin di Seluruh Negara.
  • Jumlah keahlian tiada had yang tertentu.
  • Semua Warganegara Malaysia layak memegang apa-apa jawatan di dalam Pertubuhan
  • Tiap-tiap permohonan menjadi ahli hendaklah di cadangkan dan disokong oleh dua orang ahli dan di hantar kepada Setiausaha Kehormat yang di kehendaki mengemukakan permohonan itu kepada Jawatankuasa untuk di luluskan. Jawatankuasa boleh mengikut budi bicaranya, menolak sebarang permohonan tanpa memberi sebab-sebabnya.
  • Tiap-tiap permohonan yang pemohonnya telah di luluskan seperti yang dinyatakan di atas, hendaklah setelah membayar bayaran masuk dan yuran tahunan pertama seperti yang di tentukan diterima menjadi ahli Pertubuhan dan berhaklah ia sebagai ahli.
  • Bayaran masuk  ialah sebanyak RM10.00 manakala bayaran tahunan pula sebanyak RM12.00.

Berminat menjadi ahli PERISI ?

Sila hubungi kami melalui email perisi2009@gmail.com dan melampirkan (attachment) Borang Ahli yang dimuat turun dan siap diisi lengkap.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: